advertise
مجموعه زیبایی و لاغری نوین / خدمات / تغذیه و رژیم درمانی در اصفهان / رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک یک رژیم غذایی سرشار از چربی، با مقدار کربوهیدرات کم و پروتئین متعادل است.
زمانی که شما مقدار کربوهیدرات رژیم غذایی را کاهش میدهید و چربی رژیم غذایی را زیاد میکنید، چربی ها درون کبد شما به "اجسام کتونی" یا "کتون بادی" تبدیل میشوند که به این حالت کتوز گفته میشود. زمانی که در طی رژیم کتو در بدن شما کتوز رخ میدهد، اجسام کتونی به عنوان منبع اصلی انرژی و به عنوان جایگزین کربوهیدرات یا گلوکز، در مغز و سایر ارگان های بدن مورد استفاده قرار میگیرد.
برخی اوقات در کنار رژیم کتوژنیک فستینگ یا روزه داری قرار میگیرد که در این حالت شما باید به مدت چندین ساعت از خوردن غذاهایی که برای بدن انرژی فراهم میکنند خودداری کنید و تنها مصرف آب و مایعات بدون کالری مجاز است تا رژیم کتو بیشترین اثربخشی را برای شما به همراه داشته باشد.
رژیم کتو انواع مختلفی دارد که میزان محدودیت در آنها متفاوت است و برخی از انواع رژیم کتو نسبت به رژیم کتوژنیک کلاسیک محدودیت های کمتری دارند که در ادامه با آنها هم آشنا خواهیم شد.

رژیم کتوژنیک کلاسیک (CKD)

رژیم کتوژنیک کلاسیک محدودترین نوع رژیم کتو است که معمولا برای بیماران مبتلا به صرع تجویز میشود و مقدار های آن باید بسیار دقیق اندازه گیری شده و بر حسب گرم وزن شوند تا دریافت کربوهیدرات شما بیشتر از میزان مورد نیاز بدن نباشد. در رژیم کتو کلاسیک باید مقدار دریافت کربوهیدرات و پروتئین در طول روز تقسیم شده و با نسبت مشخصی از چربی ها مصرف شوند. به طور مثال ممکن است شما نیاز به گرفتن رژیم کتو ۴:۱ داشته باشید، به این معنی که شما باید در آن وعده به ازای هر ۴ گرم چربی فقط ۱ گرم کربوهیدرات یا پروتئین دریافت کنید. به عنوان مثال اگر شما در یک وعده یک عدد تخم مرغ و ۱ عدد گوجه فرنگی متوسط مصرف کنید، باید همراه آن ۳ قاشق غذاخوری روغن نارگیل یا معادل آن از سایر چربی ها استفاده کنید و به این ترتیب همه وعده های رژیم کتوژنیک کلاسیک را طوری تنظیم میکنید که این نسبت در ۴ یا ۵ وعده ای که در روز مصرف میکنید رعایت شود. در رژیم کتوژنیک کلاسیک حدود ۹۰% از انرژی دریافتی شما از طریق چربی ها خواهد بود، حدود ۶% از پروتئین ها و تنها حدود ۴% از کربوهیدرات ها تامین میشود. رژیم غذایی کتوژنیک کلاسیک بیشتر برای کودکان و نوجوانان مبتلا به صرع تجویز میگردد.

رژیم کتوژنیک اصلاح شده (MKD)

در رژیم کتوژنیک اصلاح شده، نسبت دریافت چربی به کربوهیدرات و پروتئین به ۳:۱ تا ۱:۱ تغییر میکند و در نتیجه ما در این رژیم کتو محدودیت کمتری از نظر دریافت کربوهیدارت و پروتئین خواهیم داشت. در رژیم کتو اصلاح شده عوارض گوارشی کمتری خواهیم داشت اما نسبت به کتوژنیک کلاسیک انتظار درصد اثربخشی کمتری هم داریم. توجه داشته باشید که در رژیم غذایی کتوژنیک اصلاح شده کماکان باید نسبت ها در همه وعده های غذایی رعایت شود و مواد غذایی بر اساس وزن دقیق مورد استفاده قرار گیرند. رژیم غذایی کتو اصلاح شده بیشتر برای بزرگسالان مورد استفاده قرار میگیرد. در رژیم کتوژنیک اصلاح شده چیزی در حدود ۸۲% انرژی دریافتی از چربی ها، ۱۲% از پروتئین ها و ۶% از کربوهیدرات ها خواهد بود.

رژیم اتکینز اصلاح شده (MAD)

در رژیم غذایی اتکینز مقدار دریافت پروتئین نسبت به رژیم غذایی کتوژنیک کلاسیک چندین برابر خواهد شد و تا ۳۰% از انرژی دریافتی میتواند از کربوهیدرات ها باشد. از طرفی در رژیم اتکینز دیگر نیاز به اندازه گیری دقیق مواد غذایی و وزن کردن آنها نیست و شما میتوانید بر اساس مقیاس های کلی از مواد غذایی در رژیم خود استفاده کنید. مزیت دیگر رژیم اتکینز نسبت به رژیم غذایی کتوژنیک کلاسیک یا اصلاح شده این است که شما دیگر نیاز به رعایت نسبت های غذایی در همه وعده ها ندارید و میتوانید مقدار کربوهیدرات مجاز در رژیم غذایی خود را در هر وعده ای که خواستید مصرف کنید. در رژیم غذایی اتکینز اصلاح شده به دنبال محدودیت کمتر در دریافت پروتئین، توده عضلانی خود را بیشتر حفظ خواهید کرد و عوارض کمتری هم تجربه میکنید. مقدار دریافت درشت مغذی ها در رژیم اتکینز شامل ۶۵% چربی ها، ۳۰% پروتئین و ۵% کربوهیدرات است.

رژیم کتوژنیک MCT

در رژیم غذایی کتوژنیک MCT باید از اسیدهای چرب با زنجیر متوسط یا همان MCTs استفاده کرد. این چربی ها به سرعت در دستگاه گوارش جذب میشوند، کتون بادی های بیشتری در اختیار بدن قرار میدهند و نهایتا حالت کتوز را در بدن ایجاد میکنند. اثربخشی رژیم کتو MCT با رژیم کتوژنیک کلاسیک برابری میکند با این تفاوت که شما در رژیم کتوژنیک MCT محدودیت بسیار کمتری برای دریافت کربوهیدرات نسبت به کتو کلاسیک خواهید داشت. در رژیم کتو MCT شما حدود ۷۳% از انرژی رژیم غذایی خود را از چربی ها، ۱۰% از پروتئین ها و ۱۷% از کربوهیدرات ها تامین میکنید که بیشترین میزان کربوهیدرات در بین رژیم های کتوژنیک مختلف است.

با ما خوش اندام تر از همیشه باشید!

دریافت انواع رژیم در مجموعه نوین در اصفهان

چه کسانی نباید رژیم کتو بگیرند؟

• افرادی که در سیستم اکسیداسیون اسید های چرب نقص دارند و یا به عبارت دیگر نمیتوانند از چربی ها به عنوان انرژی استفاده کنند {مثل بیماری های ژنتیکی LCAD، SCAD و...} نباید از رژیم کتو استفاده کنند.
• افرادی که در بدن خود کمبود کارنیتین دارند و انتقال اسید های چرب به داخل قسمت هایی از سلول که مسئول تولید انرژی هستند دچار اختلال است نمیتوانند از رژیم غذایی کتوژنیک استفاده نمایند.
• افرادی که مشکلات گوارشی شدید مثل رفلاکس، اسهال مزمن، تهوع و استفراغ و... دارند با گرفتن رژیم کتو وضعیت آنها وخیم تر خواهد شد.
• افرادی که دچار اختلالات لیپیدی هستند و چربی خون آنها تحت کنترل نیست و یا افرادی که به بیماری های قلبی مبتلا هستند برای گرفتن رژیم کتوژنیک حتما باید تحت نظر باشند.
• افراد با بیماری های کبدی شدید یا اختلال در سایر ارگان های حیاتی هم نمیتوانند از رژیم کتوژنیک استفاده کنند.
• در افراد با سابقه سنگ کلیه، استفاده از رژیم کتوژنیک باعث تشکیل مجدد سنگ شده و در نتیجه باید از داروهایی نظیر سیترات ها استفاده نمایند تا خطر تشکیل سنگ کمتر شود.
• افراد با مشکل اسیدوز متابولیک هم دسته دیگری از افراد هستند که نباید از رژیم غذایی کتو استفاده نمایند.
• بیمارانی که به پورفیری حاد متناوب مبتلا هستند.
• افراد دارای نقص آنزیمی پیروات کربوکسیلاز یا نقص در کتونئوژنز و کتولیز نمیتوانند از رژیم غذایی کتو استفاده نمایند.
• کودکان و نوجوانان دچار مشکل رشد هم با استفاده از رژیم کتو اختلال رشدی آنها شدیدتر خواهد شد و نباید از رژیم کتو استفاده کنند.
• و نهایتا افرادی که قند خون آنها پایین است و دچار هیپوگلایسمی میشوند (مثل افراد مبتلا به دیابت نوع ۱) هم نباید از رژیم غذایی کتوژنیک استفاده کنند.

غذاهای مجاز در رژیم کتوژنیک

در رژیم کتوژنیک گروه های غذایی حاوی کربوهیدرات از جمله نان و غلات، حبوبات، اغلب میوه ها، سبزیجات نشاسته ای، لبنیات کم چرب و قند های ساده محدود میشوند. از سایر گروه های غذایی مثل انواع گوشت ها، چربی های سالم، مغزیجات و دانه های روغنی، سبزیجات غیر نشاسته ای و برخی میوه ها میتوانیم استفاده کنیم.
ما در رژیم کتوژنیک هیچ محدودیتی از لحاظ نوع غذا در مورد مصرف گوشت قرمز، ماهی، مرغ و ماکیان، میگو و سایر غذاهای دریایی نداریم.
همینطور در مورد مصرف چربی و روغن ها نیز محدودیتی نداریم و میتوانیم از انواع چربی ها در رژیم کتو استفاده کنیم، هرچند توصیه ما به استفاده از چربی های سالم تر مثل روغن زیتون و آووکادو است.
مغزیجات و دانه های روغنی هم از جمله غذاهای مجاز در رژیم کتوژنیک هستند که فاقد کربوهیدرات، مغذی و بسیار خوشمزه هستند.
گروه دیگر غذایی که میتوانیم در رژیم کتو از آنها بهره مند شویم لبنیات پر چرب مثل کره، خامه و سرشیر هستند.
سبزیجات غیر نشاسته ای هم میتوانند به مقدار متعادل در رژیم کتو ژنیک استفاده شوند، البته از آنجایی که هر واحد از این سبزیجات ۵ گرم کربوهیدرات دارند نباید بیش از حد مورد استفاده قرار گیرند.
از برخی میوه ها هم که در ادامه لیست آنها برای شما بیان شده میتوان در رژیم کتو استفاده کرد.
و در نهایت نوشیدنی های بدون قند و کالری هم جزو غذاهای رژیم کتوژنیک هستند که محدودیتی در مصرف آنها وجود ندارد و میتوانید از آنها در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

• غذاهای پروتئینی: گوشت قرمز، مرغ، ماهی، میگو، بوقلمون، غاز، شترمرغ، دل، جگر، قلوه، بناگوش، تخم مرغ، لوبیای سویا و...
• مغزیجات و دانه ها: پسته، فندق، بادام درختی، بادام زمینی، بادام هندی، مغز تخمه آفتابگردان، کنجد، پودر نارگیل، بذر کتان، کره مغزیجات و...
• سبزیجات غیر نشاسته ای: کاهو، کلم پیچ، فلفل دلمه، اسفناج، کرفس، گل کلم، خیار، گوجه، بادمجان، سبزی خوردن و...
• میوه ها: زیتون، آووکادو، نارگیل، توتفرنگی، شاه توت، تمشک و...
• لبنیات پرچرب: کره، خامه، سرشیر، پنیر خامه ای، ماست یونانی، پنیر کاتج و...
• نوشیدنی ها: آب، قهوه، چای، دمنوش های گیاهی و...
• چربی ها: روغن زیتون، دنبه، کله پاچه، روغن نارگیل، ارده و...

فرم رزرو نوبت مجموعه لاغری و زیبایی نوین


تغذیه و رژیم درمانی
دستگاه و تجهیزات و روش های کمک لاغری
پکیج های ویژه لاغری
زاویه سازی و کانتورینگ صورت
انواع بوتاکس های زیبایی و درمانی
حجم دهی
هایفوتراپی
جوانسازی و لیفت صورت
لیفت شقیقه و گردن
لیفت بینی
بلفاروپلاستی ( افتادگی پلک )
سایر خدمات
فول بادی
پکیج کاربردی
توتال بادی
سایر نواحی
ابدومینوپلاستی
ترانسفر چربی در نواحی مختلف صورت و بدن
لیپوساکشن
لیپوماتیک
ماموپلاستی

انواع روش های جوانسازی در مجموعه نوین

انواع تزریق بوتاکس در مجموعه نوین

بوتاکس لثه ای

بوتاکس لثه ای

بوتاکس لثه ای برای کاهش نمایان شدن لثه ها هنگام لبخند زدن انجام می شود. این روش با تزریق سم بوتولینوم نوع A (بوتاکس) در ناحیه بین بینی و لب بالایی انجام می شود.

بوتاکس میگرن

بوتاکس میگرن

بوتاکس یک داروی ضد انقباض عضلانی است که از سم باکتری کلستریدیوم بوتولینوم به دست می آید. این دارو برای درمان میگرن مزمن استفاده می شود.

سایر جراحی های زیبایی مجموعه نوین

انواع جراحی پیکر تراشی در مجموعه نوین

لیپوساکشن در اصفهان

لیپوساکشن در اصفهان

لیپوساکشن یک روش برای از بین بردن و بیرون کشیدن چربی‌های موضعی و بهبود زیبایی اندام‌ها است. این جراحی بدون درد و خون‌ریزی انجام می‌شود و دوران نقاهت آن سریع و کوتاه است.

تزریق چربی در اصفهان

تزریق چربی در اصفهان

ترانسفر چربی یک روش جراحی پلاستیکی است که با برداشت چربی از یک منطقه از بدن و منتقل کردن آن به منطقه‌ای دیگر، به ایجاد تغییرات زیبایی و تقویت اندازه و شکل بدن کمک می‌کند.

ماموپلاستی در اصفهان

ماموپلاستی در اصفهان

ماموپلاستی یک عمل جراحی است که به منظور بهبود شکل و اندازه سینه‌ها انجام می‌شود. این عمل ممکن است شامل کوچک‌تر کردن یا بزرگ‌تر کردن سینه‌ها اصلاح شکل و زیبایی سینه‌ها و حتی کاهش افتادگی و لختی پوست در این منطقه باشد.

ابدومینوپلاستی در اصفهان

ابدومینوپلاستی در اصفهان

جراحی کمربند شکم، معروف به ابدومینوپلاستی، یک روش زیبایی مؤثر برای بهبود شکل و ظاهر منطقه شکم می‌باشد.

لیپوماتیک در اصفهان

لیپوماتیک در اصفهان

لیپوماتیک یک روش ایمن و موثر برای از بین بردن چربی های موضعی است. این روش با مزایای زیادی نسبت به سایر روش‌های برداشتن چربی همراه است و می‌تواند نتایج طبیعی‌تری ایجاد کند.

دستگاه های لاغری مجموعه نوین

دستگاه بادى آنالایزر

دستگاه بادى آنالایزر

دستگاه بادی انالایز یا بادی کامپوزیشن آنالایزر درصد نسبی چربی، ماهیچه، آب در داخل بدن و میزان ویتامین مینرال را اندازه گیری می کند.

تردمیل

تردمیل

تردمیل، ابزاری که در حال حاضر در بیشتر مراکز ورزشی و حتی خانه‌های افراد مشاهده می‌شود، یک گام موثر و مهم در راه بهبود سلامتی و تناسب اندام است

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.